مشاوره و ویزیت رایگان ۰۹۹۶۴۶۰۳۶۷۶ -۰۹۹۳۹۸۶۵۸۸۶
عوارض ابتلا به ویروس اچ پی وی

عوارض ابتلا به ویروس اچ پی وی

در این مقاله به بررسی عوارض ابتلا به ویروس اچ پی وی، انواع سرطان‌های مرتبط، و راه‌های پیشگیری و درمان می‌پردازیم. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از شایع‌ترین عفونت‌های ویروسی است که از طریق تماس مستقیم پوست به پوست، به ویژه تماس جنسی، منتقل می‌شود. این ویروس بیش از ۲۰۰ نوع مختلف دارد که می‌توانند بدن را آلوده کنند و بسیاری از آنها بدون ایجاد علائم خاصی از بین می‌روند. با این حال، برخی از انواع آن عوارض ابتلا به ویروس اچ پی وی جدی و ماندگاری برای سلامتی به همراه داشته باشند. این عوارض شامل ایجاد زگیل‌های تناسلی، زگیل‌های پوستی، و همچنین افزایش خطر بروز سرطان‌هایی مانند سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان دهان و گلو و سایر سرطان‌های مرتبط با ناحیه تناسلی و مقعد است. آگاهی از این عوارض ابتلا به ویروس اچ پی وی می‌تواند به کاهش شیوع و اثرات منفی این ویروس کمک کند.

آسیب‌های ناشی از ویروس اچ پی وی

ویروس‌های hpv به‌طور کلی به دو دسته تناسلی و غیرتناسلی تقسیم می‌شوند. این ویروس‌ها در پوست و مخاطات زندگی می‌کند و توانایی آلوده کردن این سلول‌ها را دارد. در موارد حاد و در برخی از مواقع ویروس hpv  می‌تواند باعث ایجاد سلول‌های بد فرم یا به اصطلاح نئوپلاسمیک شود. این سلول‌ها سرطانی بوده و توانایی انجام متاستاز به بخش‌های دیگر بدن را نیز دارند. علاوه‌بر این ویروس hpv  با ضعف سیستم ایمنی، قدرت بیشتری پیدا می‌کند. بنابرین افرادی که به‌دلایلی سیستم ایمنی ضعیفی دارند، با گسترش بیشتر این ویروس در بدن روبرو می‌شوند.

عوارض ابتلا به ویروس اچ پی وی

عوارض ویروس اچ پی وی

ابتلا به بیماری زگیل تناسلی به‌ دلیل مشکلاتی که در زمینه رابطه جنسی، باروری و سلامتی می‌گذارد، بسیار آزار دهنده است. بسیاری از افراد مبتلا به‌دلیل احساس شرم از مراجعه به پزشک خودداری می‌کنند. درصورتی که ماندگاری این بیماری عوارض جدی را برای سلامتی دارد. از جمله شایع‌ترین عوارض ویروس اچ پی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سرطان

برخی سویه‌های ویروس اچ پی وی مانند ۱۶، ۱۸، ۵۱ و ۵۲ باعث ایجاد سلول‌های بدخیم و نئوپلاسمیک می‌شوند. این ویروس‌ها به دلیل روابط جنسی محافظت نشده در جوامع گسترش بسیار سریعی دارند. در واقع ویروس‌های با ژنوتیپ‌های ذکر شده با تغییر چرخه‌ی سلولی و خارج کردن آن از حالت معمولی باعث ایجاد تومورهایی در نواحی واژن، رحم، دهانه رحم، مقعد، دهان، حلق و حتی حنجره می‌شوند. جالب است بدانید حتی کسانی که مدعی انجام رابطه جنسی محافظت شده(با کاندوم) هستند، نیز ممکن است مبتلا به این سرطان‌ها شوند. سلول‌های سرطانی ایجاد شده علاوه‌بر آلوده کردن موضع موردنظر ممکن است به اندام‌های حیاتی دیگر مانند کبد، روده، ریه و معده متاستاز کنند‌.

درد و خارش

حتی اگر آلودگی به ویروس hpv  از طریق سویه‌های غیرسرطانی مانند ۱۱ و ۱۶ باشد، این بیماری به‌دلیل ایجاد حس خارش و سوزش آزار دهنده است. همچنین بسیاری از افراد به‌صورت ناخودآگاه در زمان اصلاح کردن موهای نواحی تناسلی با تیغ یا ژیلت، این سلول‌ها را تحریک کرده و باعث گسترش بیشتر آن‌ها می‌شود. در این موارد درمان‌های دارویی می‌توانند بسیار اثربخش باشند.

احتمال سرایت به مکان‌های دیگر بدن

ویروس اچ پی وی می‌تواند از راه مخاطات به سایر نواحی بدن منتقل شود‌. اگر سلول‌های آلوده سرطانی شوند، می‌توانند باعث سرطانی شدن دهانه رحم و بافت‌های اطراف آن شود. همچنین ممکن است زگیل‌ها به نواحی کشاله ران منتقل شده و در انجام کارهای روزمره مانند راه رفتن، رانندگی یا ورزش کردن مشکل ایجاد کند.

ناباروری

اگر زگیل‌های تناسلی وارد ناحیه واژن، دهانه رحم یا رحم شود باعث تغییر بافت آندومتر رحم می‌شود. این موضوع عمل جایگزینی جنین در رحم را با اختلال روبرو می‌کند. این افراد طبیعتا نمی‌توانند بارداری موفقی داشته باشند. همچنین مردان مبتلا به زگیل تناسلی به‌دلیل احتمال انتقال ویروس‌ها به شریک جنسی خود توانایی انجام آمیزش موفقیت‌آمیز را ندارند.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی

بهترین راه برای ایجاد احساس ایمنی از ویروس اچ پی وی تزریق واکسن در سنین نوجوانی است. واکسن نوترکیب hpv توانایی ایمنی زایی علیه سویه‌های خطرناک این ویروس را دارد. تزریق این واکسن برای افرادی که مایل به شروع رابطه جنسی هستند، توصیه می‌شود. علاوه‌بر این افرادی که به‌دلیل شغل خود در محیط‌هایی مانند استخر فعالیت دارند، لازم است دوز مناسبی از واکسن اچ پی وی را دریافت کنند.

البته بعد از تزریق واکسن نیز بهتر است، اصول ایمنی و استفاده از وسایلی مانند کاندوم را در حین رابطه جنسی ادامه دهید؛ زیرا ممکن است واکسن تزریق شده ایمنی‌زایی مناسبی علیه برخی سویه‌های این ویروس نداشته باشد. همچنین بهتر است افرادی که در معرض خطر ابتلا هستند، چکاپ‌های روتین را مانند تست پاپ اسمیر به‌طور مرتب انجام دهند‌.

راه‌های درمان اچ پی وی

درمان اچ پی وی برای افرادی مبتلا یا افرادی که مشکوک به ابتلا هستند، توصیه می‌شود. این درمان‌ها براساس وسعت ناحیه آلوده به زگیل متفاوت است‌. پزشک ممکن است براساس تشخیص خود یک یا چند روش درمانی را انتخاب کند. این روش‌ها شامل لیزردرمانی، کرایوتراپی، دارو یا جراحی زگیل‌های تناسلی است. معمولاً درمان دارویی به‌عنوان درمان مکمل یا به‌ تنهایی استفاده می‌شود. به‌دلیل آسیب و عوارض کمتر درمان دارویی این روش به‌عنوان روش محبوب میان افراد در نظر گرفته می‌شود.

مرکز درمان اچ پی وی ایران یک تیم تخصصی متشکل از پزشکان متخصص ویروس شناسی در تهران است‌‌‌‌. این مرکز با نمونه برداری از زگیل‌های تناسلی و تشخیص نوع آن‌ها، اقدام به تجویز پکیج‌های درمانی موثر برای بسیاری از ژنوتایپ‌های ویروس hpv  می‌کند. تجربه استفاده بیماران از این محصولات بسیار رضایت بخش بوده و به‌دلیل محرمانه بودن اطلاعات آن‌ها به‌عنوان روشی مناسب برای معالجه آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. لازم است بدانید که در این مرکز مشاوره‌هایی برای افراد نحوه معالجه زگیل‌ها داده می‌شود.

مرکز درمان اچ پی وی ایران، پکیج دارویی را برای افراد مبتلا به زگیل تناسلی تهیه کرده است. این پکیج مجموعه کاملی از داروهاست و همچنین دستورالعمل استفاده از آن‌هاست. تحقیقات نشان داده است که این محصولات می‌توانند تا ۹۸ درصد بهبودی را برای مصرف‌کنندگان به همراه داشته باشند.

سخن پایانی

شاید برای شما نیز عجیب باشد که بیش از نیمی از مبتلایان به زگیل تناسلی از مراجعه به پزشک اجتناب می‌کنند. دلیل این کار نیز ترس از افشا شدن نام آن‌ها و محرمانه نبودن اطلاعات آن‌هاست؛ به همین دلیل این افراد با بیماری خود زندگی می‌کنند و این موضوع عوارض جبران ناپذیری را برای آن‌ها دارد‌. سرطان، التهاب، سوزش، ضعف سیستم ایمنی و ناباروری از جمله شایع‌ترین عوارض این بیماری هستند. استفاده از داروهای مرکز درمان اچ پی وی می‌تواند به‌عنوان روشی ایمن، محرمانه و بدون عارضه برای مبتلایان به بیماری زگیل تناسلی درنظر گرفته شود.

به نوشته امتیاز دهید

5/5
جدیدترین مقالات

جدید ترین مقالات کافی پارس