مشاوره و ویزیت رایگان ۰۹۹۶۴۶۰۳۶۷۶ -۰۹۹۳۹۸۶۵۸۸۶
خطرات ویروس اچ پی وی

خطرات ویروس اچ پی وی را بشناسید!

آگاهی و آگاهی بخشی به خطرات ویروس اچ پی وی می‌تواند راهی مناسب برای کنترل شیوع این بیماری در میان افراد سراسر جهان باشد. همه ما امروزه زمزمه‌های ابتلا به زگیل تناسلی را در اطراف خود شنیده‌ایم. این موضوع نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان شیوع پیدا کرده است و آمار مبتلایان روز به‌ روز بیشتر می‌شود. افراد مبتلا به دلیل احساس شرم از معاینه و نمونه برداری زگیل‌ها از مراجعه به پزشک، اجتناب می‌کنند و متاسفانه عوارضی مانند درد، سوزش، ترشحات تناسلی و حتی سرطان را تجربه می‌کنند.

نحوه عمل ویروس اچ پی وی

عامل ایجاد بیماری زگیل تناسلی ویروسی است که در محیط‌های مرطوب به خوبی رشد می‌کند. پس از تکثیر ویروس اچ پی وی در بافت اپی درم و درم، ضایعات کلم مانندی را روی پوست ایجاد می‌کنند که سرعت رشد بالایی دارند. این ضایعات ممکن است تیره‌تر یا روشن‌تر از پوست باشند و اندازه آن‌ها نیز بسته به ژنوتایپ آلوده کننده متفاوت است‌.

معمولاً زوائد ایجاد شده قادر به تغییر شکل سلول‌های سالم هستند و باعث از دست رفتن پوست سالم افراد می‌شوند. در برخی سویه‌های آلوده کننده احتمال ایجاد سلول‌های جهش یافته(سرطانی) نیز وجود دارد.

خطرات ویروس اچ پی وی

خطرات ویروس اچ پی وی چیست؟

سیستم ایمنی بدن در بیشتر مواقع می‌تواند در مقابل ویروس اچ پی وی مقابله کند و آن‌ را از بین ببرد؛ اما در صورت بی توجهی و عدم مراجعه به پزشک، ممکن است دوره درمان طولانی‌تر شده و در این بازه زمانی عواقب جبران ناپذیری وجود داشته باشد. همچنین افراد مبتلا به‌دلیل ترس از فاش شدن بیماری یا مرگ استرس بالایی دارند و همین موضوع باعث عدم مراجعه به پزشک و افزایش تعداد ضایعات در آن‌ها می‌شود. همچنین خطرات زیر پس از ابتلا به ویروس اچ پی وی محتمل است:

قدرت سرایت بالا

ویروس‌ها میکروب‌های بسیار ریزی هستند که اثر خود را روی لوازم، وسایل شخصی و لباس برجای می‌گذارند. ویروس اچ پی وی نیز علاوه‌بر پوست افراد مبتلا، ممکن است در مایعات جنسی و بزاق آن‌ها دیده شود. به همین دلیل انجام رابطه جنسی محافظت نشده، رابطه دهانی یا روبوسی می‌تواند باعث انتقال ویروس زگیل تناسلی شود.

همچنین خطرات ویروس اچ پی وی زمانی مشخص می‌شود که این افراد از شرکای جنسی متعددی استفاده کنند و باعث ایجاد اپیدمی ویروس hpv  در جهان شوند. فراموش نکنید که رابطه جنسی با کاندوم نیز می‌تواند خطرآفرین باشد. این موضوع به‌دلیل احتمال پاره شدن پوشش لاتکس یا عدم کاور کردن قسمت‌های مختلف آلت تناسلی اتفاق می‌افتد‌.

احتمال سرطانی شدن

هرچند که بسیاری از سویه‌های ویروس hpv  قدرت سرطان ندارد و به اصطلاح انکوژن نیستند؛ اما برخی از آن‌ها مانندhpv16  و hpv18  از عوامل اصلی بروز سرطان سرویکس در خانم‌ها به‌شمار می‌روند. لازم به ذکر است که آلودگي به این سویه‌های میکروبی در مردان نیز موجب ایجاد سلول‌های سرطانی در ناحیه آلت تناسلی، مقعد می‌شود. این ویروس‌ها درصورت انجام رابطه جنسی دهانی در خانم‌ها و آقایان باعث بروز سرطان حلق، حنجره، دهان یا زبان می‌شوند. سلول‌های سرطانی ایجاد شده قدرت و سرعت تکثیر بالایی دارند و می‌توانند از طریق خون یا لنف به سایر قسمت‌های حیاتی از جمله کبد، شش یا احشا داخلی آسیب وارد کنند.

عقیمی

احتمال بارداری خانم‌های مبتلا به زگیل تناسلی بسیار پایین‌تر از خانم‌های سالم است. این کاهش احتمال بارداری، به‌دلیل تغییر سلول‌های سطحی آندومتر رحم اتفاق می‌افتد. در این حالت که معمولاً در فرم پیشرفته ابتلا به زگیل تناسلی رخ می‌دهد، سطح مناسبی برای جایگزینی نطفه روی رحم وجود ندارد. بنابرین رحم، بستری مناسب برای پرورش جنین نیست. این موضوع در آقایان نیز به‌طور غیرمستقیم وجود دارد. آقایانی که دارای زگیل تناسلی هستند معمولاً در هنگام انزال یا رابطه جنسی احساس درد دارند و به‌همین دلیل از ایجاد رابطه جنسی اجتناب می‌کنند.

ایجاد ضایعات دردناک

بسیاری از افرادی که مبتلا به زگیل تناسلی هستند، از درد، سوزش و خارش ناحیه تناسلی خود شکایت دارند‌. این موضوع در زمان افزایش فعالیت بدنی و تعریق بیشتر می‌شود‌؛ به همین دلیل این افراد منزوی می‌شوند و مایلند که از اجتماعات دوری کنند. استفاده از داروهای ضد زگیل تناسلی مرکز اچ پی وی ایران می‌تواند، راهکار مناسبی برای افراد درگیر با این مشکل باشد. این داروها دارای مجوز وزارت بهداشت بوده و به‌صورت پکیج درمانی ویروس اچ پی وی ایران به دست بیماران می‌رسد. تحقیقات نشان داده است که این پکیج بیش از ۹۸ درصد در درمان اچ پی وی موفق بوده است.

احتمال انتقال به جنین

برخی از مادران پس از بارداری به ویروس اچ پی وی آلوده می‌شوند یا در برخی مواقع ممکن است با وجود ویروس ضایعاتی وچود نداشته باشد و بارداری اتفاق بیفتد. در هر دو حالت این ضایعات ممکن است از طریق جفت یا کانال زایمان به جنین منتقل شود‌. هرچند که احتمال انتقال این ویروس‌ها به جنین کم است(حدود ۱۱ درصد)؛ اما نوزادان متولد شده با این بیماری معمولاً این ضایعات را در گلو، حنجره یا تارهای صوتی نشان می‌دهند. در این حالت نوزاد مبتلا به پاپیلوماتوز تنفسی عود کننده بوده و پزشک برای جلوگیری از انتشار این ضایعات راهکارهای درمانی متنوعی را پیشنهاد می‌دهد.

ضعف سیستم ایمنی

به‌دلیل مقابله بدن با ویروس hpv  معمولاً تعداد گلبول‌های سفید کمتر می‌شود. این موضوع در افرادی که به‌دلیل استرس و ترس از بیماری دچار افسردگی می‌شوند، کاملاً مشهود است. برای جلوگیری از این عارضه بهتر است تغذیه‌ای سرشار از پروتئین و ویتامین داشته باشید.

افزایش احتمال بروز عفونت‌های دیگر

زگیل‌های تناسلی در برخی مواقع موجب خونریزی و نازک شدن پوست می‌شوند. این شرایط سد دفاعی بدن یعنی پوست را از بین برده و شرایط مناسبی را برای رشد سایر میکروب‌ها فراهم می‌کند. از آنجایی که بسیاری از میکروب‌های بیماری‌زا می‌توانند در محیط‌های گرم، مرطوب و دارای مواد غذایی به‌ خوبی رشد کنند آسیب به پوست می‌تواند به گسترش بیشتر بیماری‌های عفونی کمک کند.

خطرات ویروس اچ پی وی

توصیه‌های لازم برای کاهش عوارض ناشی از ویروس اچ پی وی

راهکارهای مقابله با خطرات ویروس اچ پی وی عبارتند از:

  • تزریق واکسن
  • مراجعه به موقع به پزشک
  • روابط جنسی با شرکای جنسی محدود
  • روابط جنسی محافظت شده
  • استفاده از وسایل شخصی در محیط‌هایی مانند آرایشگاه، استخر و…

سخن پایانی

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که ابتلا به زگیل تناسلی مانند دیگر بیماری‌های ویروسی خود به خود بهبود می‌یابد. این تصور اشتباه در همچنین ترس از فاش شدن بیماری، باعث عدم مراجعه به پزشک و پیشرفت بیماری می‌شود. هرچند که سیستم ایمنی می‌تواند بسیاری از سویه‌ها را درصورت سرطانی نشدن از بین ببرد.

اما ابتلا به این ویروس عوارض آزار دهنده‌ای دارد. درد، سوزش، خارش و عدم توانایی انجام رابطه جنسی لذت‌بخش تنها گوشه‌ای از عوارض این ویروس به‌شمار می‌آیند‌‌. همچنین ماندگاری این ویروس می‌تواند به شیوع بیشتر آن و احتمال بدخیمی در ناحیه تناسلی، مقعد یا دهان دامن بزند.

به نوشته امتیاز دهید

5/5
جدیدترین مقالات

جدید ترین مقالات کافی پارس