مشاوره و ویزیت رایگان ۰۹۹۶۴۶۰۳۶۷۶ -۰۹۹۳۹۸۶۵۸۸۶
اچ پی وی در مردان و زنان

اچ پی وی در مردان و زنان چگونه است؟

عفونت اچ پی وی در مردان و زنان، همیشه با بروز علائم همراه نیست‌. این ویروس گاهی در بافت اپیتلیال پوست مخفی می‌ماند و تشخیص آن تنها به‌وسیله تست‌های تشخیصی انجام می‌شود. در برخی مواقع این ویروس ضائده‌های کلم مانندی را در دهان، آلت تناسلی یا اطراف آن ایجاد می‌کند. زگیل‌های تناسلی ملتهب و بعضاً دردناک هستند و می‌توانند کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهند. راه‌های تشخیص اچ‌پی‌وی در مردان و زنان معمولاً نمونه برداری بافتی و مشاهده سلول‌ها زیر میکروسکوپ است. سلول‌های آلوده به ویروس درصورت عدم مداوا به‌ سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند و ممکن است به نواحی دیگر بدن نیز انتقال پیدا کنند‌.

عامل بیماری اچ پی وی در زنان و مردان

در میان بیماری‌های عفونی، معمولاً بیماری‌هایی که به وسیله ویروس‌ها منتقل می‌شوند، نسبت به درمان سرسخت‌‌تر هستند. بیماری اچ‌پی‌وی نیز یکی از بیماری‌هاییست که به وسیله ویروس پاپیلوما انسانی ایجاد می‌شود. معمولاً اچ پی وی در مردان و زنان را به دو دسته تناسلی و غیرتناسلی دسته‌بندی می‌کنند. شیوع ویروس‌های تناسلی مردان و زنان در جوامع انسانی بیشتر است و این موضوع به‌دلیل افزایش روابط جنسی خارج از محدوده‌ ازدواج  در آن‌هاست.

این ویروس در بافت مخاطی و پوست انسان رشد بسیار خوبی دارد و در محیط‌های مرطوب می‌تواند بیش از ۲۰ ساعت زنده بماند. مکانیسم بیماری‌زایی این ویروس با ورود DNA  ویروسی به‌ درون سلول‌های بافت اپی تلیال بدن شروع می‌شود. درصورت عدم رسیدگی به عفونت و درمان آن ممکن است، سلول‌های آلوده به ویروس به سلول‌های سرطانی تبدیل شوند.

اچ پی وی در مردان و زنان

علائم عفونت اچ پی وی در زنان و مردان

در بیشتر مواقع عفونت به ویروس اچ‌پی‌وی بدون هیچگونه علامتی در بدن وجود دارد. شاید دلیل اصلی شیوع بالای اچ‌پی‌وی در زنان و مردان نیز همین موضوع باشد که افراد از عفونت خود خبری ندارند. در این شرایط فرد ممکن است گاهی اوقات علائم جزئی مانند تب خفیف، پایین بودن سیستم ایمنی و بی اشتهایی را تجربه کند که اغلب با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود. در مواقعی نیز ممکن است ویروس اچ‌پی‌وی، تظاهرات خود را به صورت زگیل‌هایی همرنگ یا تیره‌تر از پوست در نواحی آلت تناسلی، مقعد یا واژن نشان دهد.

این زگیل‌ها می‌توانند در محیط‌هایی مانند مخاطات به خوبی رشد کنند. زگیل‌های تناسلی ظاهری مانند گل کلم دارند و بعضاً دردناک و متورم هستند. زگیل‌های تناسلی باعث ایجاد خارش و سوزش در ناحیه تناسلی می‌شوند و کیفیت زندگی روزمره را کاهش می‌دهند‌. علائمی مانند ترشحات بدبو، درد، خارش و سوزش در ناحیه واژن و فرج به‌وفور در زنان مبتلا دیده می‌شود؛ درحالی که مردان مبتلا اغلب دچار ترشحات غیرطبیعی از آلت تناسلی، خارش و سوزش در ناحیه تناسلی هستند.

راه‌های تشخیص عفونت اچ پی وی

همانطور که گفته شد در بیشتر مواقع هیچ علامت ظاهری در مبتلایان به ویروس اچ پی وی در مردان و زنان وجود ندارد؛ به ‌همین دلیل برای تشخیص بیماری نمی‌توان به وجود ضایعات زگیل در بدن اکتفا کرد. بهترین راه تشخیص اچ پی وی در مردان و زنان، انجام نمونه برداری از موضع موردنظر است. این موضع ممکن است دهانه رحم، آلت تناسلی، دهان، حلق، گلو یا لوزه‌ها باشد. لازم به ذکر است که ویروس اچ پی وی با رابطه جنسی دهان به دهان، لوزه‌ها و حتی حلق و حنجره نیز منتقل می‌شود. با برداشت نمونه از این نواحی و دیدن آن‌ها زیر میکروسکوپ می‌توان به وجود سلول‌های آلوده و تغییر شکل یافته پی‌برد‌.‌ از آنجایی که اکثر افراد آلوده به‌دلیل رابطه جنسی با شریک مبتلا پرداخته‌اند، اکثر افراد از مراجعه به پزشک و فاش شدن اطلاعات پزشکی خود واهمه دارند.

اچ پی وی در مردان و زنان چگونه منتقل می‌شود؟

ویروس اچ‌پی‌وی پس از ورود به بدن در بزاق، پوست و مخاطات بدن حضور دارد؛ به همین دلیل تنها راه پیشگیری از ورود ویروس، عدم داشتن تماس با این مناطق است. به‌عنوان مثال استفاده از قاشق، چنگال یا لیوان فردی که دارای زگیل تناسلی در ناحیه دهان یا حنجره است، خطر ابتلا را دارد. البته راه‌های دیگری نیز برای ابتلا به این ویروس وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • داشتن رابطه جنسی محافظت نشده: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با استفاده از کاندوم می‌توانند از بروز همه بیماری‌های ویروسی جلوگیری کرد. این درحالی است که به‌دلیل عدم پوشش همه قسمت‌های آلت تناسلی به ‌وسیله کاندوم این راه نمی‌تواند کاملاً ایمن باشد. استفاده از کاندوم زنانه نیز به‌دلیل احتمال پارگی در حین رابطه روش کاملاً امنی محسوب نمی‌شود.
  • تجربه رابطه جنسی دهانی: این نوع رابطه باعث انتقال ویروس به دهان و ایجاد عفونت زگیل تناسلی در ناحیه نازوفارنکس(دهان، حلق، مجاری تنفسی و.‌‌..) می‌شود.
  • رابطه جنسی مقعدی: در بسیاری از مواقع این سرطان در خانم‌ها اتفاق می‌افتد و به‌دلیل احتمال پیشروی عفونت به سمت روده بسیار خطرناک است‌.

درمان اچ پی وی در مردان و زنان

درمان اچ پی وی در مردان و زنان

بدن انسان می‌تواند با عفونت اچ پی وی در مردان و زنان مانند دیگر بیماری‌های ویروسی مقابله کند. معمولاً عفونت اچ پی وی در مردان و زنان بعد از حداکثر ۲ سال بهبود می‌یابد؛ اما آنچه در این راستا اهمیت دارد، توانایی ایجاد سلول‌ها نئوپلاسمی یا سرطانی است‌. این سلول‌های بد شکل در ناحیه آلوده ویروسی دیده می‌شوند و می‌توانند سرطان‌هایی با پیشروی سریع را ایجاد کنند. سرطان دهانه رحم، آلت تناسلی مرد و زن، واژن، نازوفارنکس و همچنین مقعد شایع‌ترین سرطان‌های ایجاد شده به‌وسیله اچ پی وی است.

بهترین راه برای مقابله با اثرات سوء عفونت به اچ پی وی، انجام اقدامات درمانی در زمان مناسب است‌. بهتر است پس از شناسایی ویروس به‌وسیله تست پاپ اسمیر، راهکارهای درمانی را با تشخیص پزشک پیش بگیرید. هرچه تعداد ضایعات کمتر باشد، روند درمان نیز با سرعت و عوارض کمتری ادامه می‌یابد‌. روش‌‌هایی مانند کرایوتراپی، لیزر و دارو برای درمان اچ پی وی وجود دارد که بسته به انتخاب پزشک می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. مرکز اچ پی وی ایران، دارای پکیج درمانی اچ پی وی ایران برای این عفونت مقاربتی مزمن است که به‌دلیل محرمانه بودن و فاش نشدن اطلاعات بیمار جز روش‌های محبوب در میان افراد است. داروهای موجود در این پکیج توانایی مقابله با سویه‌های خطرناک اچ پی وی مانند ۱۶ و ۱۸ را دارد و می‌تواند تا ۹۸ درصد زگیل‌های تناسلی را محو کند. این پکیج با قیمت مناسب از هر جای ایران قابل خریداری است.

سخن پایانی

اچ پی وی در مردان و زنان شایع‌ترین عفونت تناسلی در جوامع انسانی است. باوجود اینکه خطر کشندگی اچ پی وی از ایدز بسیار کمتر است؛ ولی به‌دلیل سهولت انتقال این عفونت در میان مردم بیشتر دیده می‌شود. ابتلا به ویروس زگیل تناسلی در مردان و زنان ممکن است اتفاق بیفتد. البته سرطان‌هایی که در زنان ایجاد می‌شود نسبت به مردان متنوع‌تر و بیشترند. این موضوع به‌دلیل وجود بستر مناسب برای رشد ویروس در محیط واژن و دهانه رحم است‌. البته بروز سرطان مقعد، کولون و آلت تناسلی در میان مردان مبتلا نیز به‌وفور دیده می‌شود. رعایت بهداشت فردی، عدم داشتن رابطه جنسی با بیش از یک شریک جنسی و انجام غربالگری می‌توانند به‌میزان زیادی از گسترش اچ پی وی جلوگیری کنند.

 

به نوشته امتیاز دهید

5/5
جدیدترین مقالات

جدید ترین مقالات کافی پارس