مشاوره و ویزیت رایگان ۰۹۹۶۴۶۰۳۶۷۶ -۰۹۹۳۹۸۶۵۸۸۶
شیوع اچ ‌پی ‌وی

نرخ شیوع اچ ‌پی ‌وی چگونه است؟

شیوع اچ ‌پی ‌وی به دلیل روش‌های انتقال آسان آن، از جمله از طریق تماس جنسی، بیشتر شده است و همین امر اهمیت بالای پیشگیری، آموزش و واکسیناسیون را برجسته می‌کند. با توجه به این مسائل، پرداختن به موضوع شیوع اچ ‌پی ‌وی و بررسی راه‌های مقابله با آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مقدمه به بررسی ابعاد مختلف این ویروس، راه‌های انتقال، عوارض و روش‌های پیشگیری و کنترل آن خواهیم پرداخت.

ویروس پاپیلومای انسانی یا همان HPV، علت اصلی بروز زگیل‌های تناسلی و بعضی از سرطان‌های ناحیه مقعد و تناسلی در زنان و مردان است. این ویروس غالبا از طریق تماس جنسی محافظت‌نشده منتقل می‌شود. با وجود آگاهی بیشتر مردم نسبت به گذشته درباره این ویروس، همچنان شیوع اچ ‌پی ‌وی و سرطان‌های مرتبط به HPV در جهان بالاست.

شیوع اچ ‌پی ‌وی

HPV شایع‌ترین بیماری مقاربتی در سراسر جهان است. سویه‌های پرخطر HPV باعث حدود 5 درصد از سرطان‌ها در سراسر جهان می‌شوند و تخمین زده شده که سالانه 570000 زن و 60000 مرد به سرطان‌های مرتبط با HPV مبتلا می‌شوند. سرطان دهانه رحم یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در سرتاسر جهان است؛ با حدود 604000 مورد جدید و 342000 مرگ در سال 2020 رخ می‌دهد.

حدود 90 درصد از این موارد جدید و مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​رخ می‌دهد؛ جایی که آزمایش‌های غربالگری و درمان سرطان زودرس دهانه رحم به آسانی در دسترس نیست.  تقریباً 1٪ از بزرگسالان فعال جنسی دارای زگیل تناسلی هستند. موارد زگیل پوستی از زمان یونان باستان توصیف شده است، اما تا سال 1907 مشخص نشد که این زگیل توسط یک ویروس ایجاد می شود.

شیوع اچ ‌پی ‌وی

چرا شیوع اچ‌ پی ‌وی بالاست؟

اعتقادبر این است که تعداد فزاینده‌ای از افراد درگیر فعالیت جنسی با چندین شریک هستند که همین امر، باعث کاهش توجه به بهداشت و افزایش نرخ ابتلا به این ویروس می‌شود؛ همچنین تعداد افراد بیشتری نسبت به گذشته به روابط جنسی دهانی می‌پردازند و در نتیجه، در ناحیه سر و گردن به HPV مبتلا می‌شوند که می‌تواند میزان سرطان‌های اوروفارنکس را بیشتر کند.

اچ‌ پی ‌وی در ایران

طبق تحقیقات، شیوع اچ پی وی در زنان ایرانی 23% است. بیشترین و کمترین  شیوع اچ پی وی در استان‌های تهران و اصفهان با 97% و 2.2% مشاهده می‌شود؛ همچنین نتایج حاکی از رشد قابل توجه HPV68 بود که به ندرت در ایران گزارش شده است. این یافته‌ها را باید زنگ خطری برای مسئولین مربوطه باشد و بر لزوم ارائه برنامه‌های آموزشی در دبیرستان‌ها و واکسیناسیون مناسب در ایران تاکید می‌کند.

اچ‌ پی‌ وی در کشورهای دیگر

بالاترین شیوع اچ پی وی دهانه رحم در میان زنان در کشورهای جنوب صحرای آفریقا (24%)، پس از آن آمریکای لاتین و کارائیب (16%)، اروپای شرقی (14%) و آسیای جنوب شرقی (14%) است. شیوع در مردان براساس گرایشات جنسی بسیار متغیر است.

چگونه از ابتلا به اچ ‌پی ‌وی پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از ویروس اچ پی وی باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • واکسن بزنید: واکسن‌های HPV می‌توانند از اکثر موارد سرطان دهانه رحم، واژن، فرج و مقعد پیشگیری کنند.
  • از کاندوم استفاده کنید: استفاده مداوم از کاندوم می‌تواند از زنان در برابر عفونت HPV محافظت کند.
  • از تماس مستقیم خودداری کنید: مطمئن‌ترین راه برای جلوگیری از عفونت HPV تناسلی، خودداری از هرگونه تماس تناسلی با فرد دیگر است.
  • تست بدهید: عفونت HPV را می توان با تست پاپ‌اسمیر تشخیص داد که سرطان یا تغییرات پیش سرطانی دهانه رحم را بررسی می‌کند، یا آزمایش مولکولی که DNA HPV را بررسی می‌کند.

علائم ابتلا به اچ‌ پی ‌وی چیست؟

در زنان، زگیل تناسلی می‌تواند روی فرج، واژن یا پوست در ناحیه کشاله ران ایجاد شود. در مردان، زگیل‌ها معمولاً روی آلت تناسلی به خصوص زیر پوست ختنه‌گاه مردان ختنه نشده یا مجرای ادرار ایجاد می‌شوند. در همه افراد، زگیل تناسلی ممکن است در ناحیه اطراف و داخل مقعد ایجاد شود، به خصوص در افرادی که رابطه جنسی مقعدی دارند. زگیل تناسلی معمولاً توسط انواعی از HPV ایجاد می‌شود که بعید است باعث سرطان شوند.

زگیل در بسیاری از افراد هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند، اما در برخی از افراد گاه به گاه باعث درد سوزش، خارش یا ناراحتی می‌شود. زگیل تناسلی به راحتی قابل مشاهده است و اغلب توسط فرد مبتلا به زگیل مورد توجه قرار می‌گیرد. زگیل‌ها معمولاً 1 تا 6 ماه پس از عفونت با HPV ظاهر می‌شوند و به صورت زائده‌های ریز، نرم، مرطوب، صورتی یا خاکستری شروع می‌شوند. آن‌ها به سرعت رشد می‌کنند و به برجستگی‌های خشن و نامنظم تبدیل می‌شوند که گاهی اوقات از پوست روی ساقه‌های باریک بیرون می‌آیند و سطوح ناهموار آن‌ها  را شبیه یک گل‌کلم کوچک می‌کند. این زگیل ها اغلب به صورت خوشه‌ای رشد می‌کنند.

زگیل‌ها ممکن است در زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افراد مبتلا به عفونت  HIV، سریعتر رشد کرده و گسترش بیشتری پیدا کنند. اگر شیوع اچ پی وی باعث وضعیت پیش‌سرطانی یا سرطان شود، ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند یا ممکن است باعث خونریزی یا ضایعه یا توده قابل مشاهده شود.

شیوع اچ ‌پی ‌وی

اگر به اچ ‌پی ‌وی مبتلا شدیم چه کنیم؟

اگر بعد از انجام پاپ‌اسمیر یا مشاهده زگیل‌ها، پزشک تایید کرد که به HPV مبتلا هستید باید هرچه سریعتر به فکر درمان باشید. مرکز درمان اچ‌پی‌وی ایران، تنها انجمن و مرکز رسمی درمان زگیل تناسلی بوده و ارائه‌دهنده خدمات زیر است:

  • افرادی که مبتلا به زگیل تناسلی شده‌اند. (فروش پکیج درمانی )
  • افرادی که شک دارند که به زگیل تناسلی مبتلا شده‌اند یا خیر (پکیج درمانی)
  • افرادی که نمیخواهند به زگیل تناسلی مبتلا شوند (فروش واکسن)

از مزیت این پکیج‌ها ارسال خیلی سریع و محرمانه، گارانتی و تضمین جواب دهی محصول و درمان 98 درصدی بیماران در دنیا و مصرف خیلی راحت داروها (که به غیر از درمان ویژگی ویتامینی و بالا بردن ایمنی بدن دربرابر بیماری‌های دیگه مثل سرماخوردگی و انواع سرطان‌ها هم دارد) است.

جمع‌بندی

اچ‌پی‌وی شایع‌ترین ویروسی است که در بیماری‌های مقاربتی بین دو فرد منتقل می‌شود. سویه‌هایی از این ویروس، باعث ایجاد زگیل‌های تناسلی می‌شوند که صرفا ظاهر ناخوشایندی دارند؛ اما سویه‌های دیگر آن مسبب ایجاد سرطان‌های دهانه رحم و مقعد خواهند شد. این موضوع، اهمیت پیشگیری و درمان اچ‌پی‌وی را نشان می‌دهد. مرکز درمان اچ‌ پی‌ وی ایران ارائه‌دهنده پکیج‌های درمان است که به صورت کاملا محرمانه برای فرد ارسال می‌شود. برای اطلاعات بیشتر، با ما در تماس باشید.

  • مشاوره و ویزیت رایگان: 09964603676-09939865886
  • آدرس: تهران- یوسف‌آباد- ابتدای فتحی شقاقی- پلاک 25- مرکز درمان اچ‌پی‌وی ایران

به نوشته امتیاز دهید

5/5
جدیدترین مقالات

جدید ترین مقالات کافی پارس