مشاوره و ویزیت رایگان ۰۹۹۶۴۶۰۳۶۷۶ -۰۹۹۳۹۸۶۵۸۸۶
انواع ویروس اچ پی وی

شناخت انواع ویروس اچ پی وی

در این مقاله به بررسی انواع ویروس اچ پی وی، روش‌های انتقال، علائم بالینی، و اهمیت واکسیناسیون و روش‌های پیشگیری می‌پردازیم. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از شایع‌ترین عفونت‌های ویروسی است که از طریق تماس مستقیم پوست به پوست، به‌ویژه از طریق تماس جنسی، منتقل می‌شود. این ویروس بیش از ۲۰۰ نوع مختلف دارد که به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: انواع کم‌خطر و انواع پرخطر. انواع کم‌خطر عمدتاً باعث زگیل‌های پوستی و زگیل‌های تناسلی می‌شوند، در حالی که انواع پرخطر با سرطان‌های مختلف، به‌ویژه سرطان دهانه رحم، مرتبط هستند. HPV می‌تواند هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار دهد و در بسیاری از موارد، عفونت بدون علامت است و به‌طور خود به خود برطرف می‌شود. اما برخی از انواع این ویروس می‌توانند مشکلات جدی بهداشتی ایجاد کنند.

معرفی ویروس اچ پی وی

ویروس اچ پی وی از جمله ویروس‌های DNA دار است که توانایی مقاومت بالایی در دمای‌های پایین تا منفی 70 درجه دارد. این ویروس می‌تواند گرمای 50 درجه را تحمل کند و در محیط‌های مرطوب رشد بسیار سریعی دارد؛ به همین دلیل محیط واژن خانم‌ها و آلت تناسلی مردان محیط بسیار مناسبی برای رشد این ویروس محسوب می‌شود. این ویروس همچنین می‌تواند در نقاطی مانند دهان، حلق و پوست نیز ایجاد عفونت کند. هرچند که بدن انسان می‌تواند حداکثر به مدت 2 سال این ویروس را دفع کند، ولی در این زمان به‌دلیل پیشرفت زگیل‌ها و سرطانی کردن بافت آلت تناسلی خطرهای زیادی سلامتی افراد آلوده را تهدید می‌کند. به همین دلیل درمان بیماران مبتلا به این ویروس را باید جدی گرفت.

معمولاً ویروس اچ پی وی به پوست یا دستگاه تنفسی، گوارشی یا تناسلی حمله می‌کند و در برخی موارد باعث ایجاد نئوپلاسم در آن‌ها می‌شود. لازم به ذکر است که آلودگی به این ویروس در مراحل اولیه نشانه‌ی خاصی ندارد. در صورت پیشرفت ویروس علائمی مانند تب، درد و سوزش زگیل‌ها و کاهش قدرت سیستم ایمنی ممکن است در  افراد مشاهده شود. ویروس اچ پی وی می‌تواند به مدت 24 ساعت در محیط مرطوب زنده بماند، به ‌همین دلیل انتقال آن از طریق استخر و سونا بسیار شایع است.

انواع ویروس اچ پی وی

انواع ویروس اچ پی وی

به‌طور کلی ویروس‌های اچ پی وی را در دو خانواده تناسلی و غیرتناسلی دسته‌بندی می‌کنند. ویروس‌های غیرتناسلی که در اثر حساسیت به آب یا استفاده از کفش‌‌های تنگ به‌ وجود می آیند؛ زگیل‌هایی را در ناحیه دست و پا ایجاد می‌کنند و معمولاً به زودی از بین می‌روند. رعایت بهداشت و استفاده از پمادهای موضعی می‌تواند سرعت بهبود آن‌ها را بیشتر کند. در مقابل این زگیل‌ها، نوع تناسلی قرار دارند که از طریق روابط جنسی بدون کاندوم منتقل می‌شوند.

این ویروس توانایی ایجاد زگیل در ناحیه دهان را نیز دارد. این موضوع در افرادی که شریک جنسیشان رابطه جنسی دهانی را انجام داده است، دیده می‌شود. ضایعات پوستی ایجاد شده به‌وسیله این ویروس‌ها در اطراف آلت، گردن، مقعد و کشاله ران به وضوح دیده می‌شود. البته ویروس‌های HPV تناسلی نیز به دو نوع کم خطر و پرخطر دسته بندی می‌شود. نوع کم خطر زگیل‌های کوچک و نوع پرخطر زگیل‌های متعددی را به وجود می‌آورند و می‌توانند سلول‌های آلوده را نیز سرطانی کنند.

انواع سویه‌های ویروس اچ پی وی

ویروس اچ پی وی تناسلی دارای 40 نوع است که باعث ایجاد زگیل‌هایی در ناحیه تناسلی و اطراف آن می‌شود. این ویروس از طریق آمیزش دهانی، واژن یا مقعدی به‌راحتی منتقل می‌شود و توانایی زنده ماندن زیادی در این محیط‌‌ها دارد. برخی از انواع سویه‌های اچ پی وی مانند سویه 6 ،11، 42، 43 و 44 زگیل‌های محدودی را روی آلت تناسلی به‌وجود می‌آورند، در حالی که انواع 18 و 16 عامل اصلی ایجاد زگیل‌های درشت و با شکل متفاوت هستند.

کدام انواع ویروس اچ پی وی خطرناک‌ترند؟

انواع پرخطر ویروس اچ پی به ویروس‌هایی تعلق دارد که می‌توانند سلول‌های آلوده را وارد فاز سرطانی کنند. در این حالت این سلول‌ها از فرم طبیعی خود خارج شده و شکل‌‌های غیرمعمولی به خود می‌گیرند. از جمله ویروس‌هایی که احتمال سرطان‌زایی بالایی دارند می‌توان به نوع 16،18، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52 و 70 اشاره کرد. دقت داشته باشید که آلودگی اولیه به این ویروس‌ها به‌ معنی ابتلا به سرطان نیست؛ بلکه پیشرفت و عدم توجه به راهکارهای درمانی ویروس اچ پی وی باعث بروز خاصیت انکوژنی آن‌ها می‌شود.

انواع ویروس اچ پی وی

زگیل تناسلی ناحیه مقعد و دستگاه تناسلی

بیماری زگیل ناحیه مقعد و دستگاه تناسلی به‌ وسیله ژنوتایپ‌های 51، 56 و 58 بروز پیدا می‌کند. در این بیماری زگیل‌های ریز یا درشت در ناحیه مقعد، اطراف آن و راست روده دیده می‌شود. این زگیل‌ها شکل خوشه‌ای دارند و بسیار دردناک هستند. این افراد ممکن است در هنگام اجابت مزاج نیز با مشکل روبرو شوند و درمان آن‌ها بسیار ضروری است. معمولاً برای تشخیص سرطان مقعد از روش آنوسکپی مقعد استفاده می‌شود. بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری عدم انجام رابطه جنسی مقعدی یا استفاده از کاندوم در حین رابطه مقعدی است.

زگیل تناسلی ایجاد کننده سرطان رحم

شایع‌ترین ژنوتایپ‌های ایجاد کننده سرطان سرویکس یا رحم انواع 51، 56 و 58 هستند. این سویه‌ها باعث ایجاد خونریزی‌های غیرمعمول رحمی و درد می‌شوند. برای شناسایی این زگیل‌ها می‌توان از تست‌های پاپ اسمیر و کولپوسکوپی استفاده کرد. معمولاً پزشکان برای حذف زگیل‌های تناسلی از روش‌هایی مانند فریز کردن یا لیزردرمانی استفاده می‌کنند. این روش‌ها در کنار استفاده از داروها می‌توانند باعث جلوگیری از بروز سرطان رحم شوند.

زگیل‌های پیش سرطانی

ضایعات پیش سرطانی به‌عنوان هشداری برای انجام اقدامات درمانی برای جلوگیری از این بیماری هستند. این ضایعات معمولاً به وسیله ژنوتایپ‌های 51، 56 و 58 ایجاد می‌شوند. احتمال ایجاد زگیل‌های پیش سرطانی در واژن، دهان، آلت تناسلی، کیسه بیضه، زبان و… وجود دارد. در این حالت سلول‌ها به‌طور غیرعادی رشد کرده و می‌توانند به سرعت گسترش یابند. روش‌هایی مانند دارو یا جراحی می‌تواند در درمان زگیل‌های پیش‌ سرطانی مفید باشد.

پکیج دارویی مرکز درمان اچ پی وی ایران، مجموعه‌ی کاملی از جدیدترین متودهای درمانی را در خود دارد. این پکیج ایران اچ پی وی بسته به پیشرفت بیماری شما و نوع ویروس آلوده کننده متفاوت است. به‌دلیل تهیه این داروها به‌صورت آنلاین و محرمانه بودن اطلاعات شخصی شما می‌توان گفت این روش درمانی راه مناسبی برای از بین بردن این بیماری و جلوگیری از سرطانی شدن محسوب می‌شود.

سخن پایانیت

دنیای ویروس‌ها با توجه به تغییرات ژنتیکی آن‌ها پیچیده‌تر می‌شود؛ این تغییرات نیاز به واکسن‌های جدید را نیز بیشتر می‌کند. هم اکنون حدود 40 سویه از ویروس HPV وجود دارد که قابلیت انکوژنی یا سرطان‌زایی آن‌ها ثابت شده است. این ویروس‌ها اکثراً از طریق رابطه جنسی غیرایمن منتقل می‌شوند. انواع 16 و 18 ویروس اچ پی وی از مهم‌ترین دلایل ایجاد سرطان رحم در سراسر دنیا هستند. این ویروس‌ها به‌سرعت پیشرفت می‌کنند و می‌توانند از طریق تماس جنسی منتقل شوند.

به نوشته امتیاز دهید

5/5
جدیدترین مقالات

جدید ترین مقالات کافی پارس